איך בכלל מתחילים עסק
- Lin Tabacznik
- Jun 1, 2019
- 3 min read
הייתה לי פגישה מעניינת השבוע, ולא אני לא יכולה לציין שמות, אבל מי שבעולם הפיתוח העסקי ישמע על האישה הזו. היא הייתה חריפה, רעבה לעשייה, אלופה ביצירת קשרים ורושם ראשוני טוב מאוד, היא הכירה אנשים מכל מניי תעשיות, והיא יודעת לשווק את עצמה מלידה. אז היא החליטה שזה הזמן להתחיל דרך עצמאית, ושאלה איך בכלל מתחילים עסק? ואז זה היכה בי:
איך יוצאים לעצמאות?!

שאלת השאלות, אין תשובה אחידה אני כבר אומרת לכם את זה, אבל כן יש שלבים שאני ממליצה לעבור. מההיכרות שלי בתחום בו אני מתעסקת והחשיפה שלי ביום ליום ליזמים צעירים שזונחים את תלוש המשכורת הקבוע כדי לפתח את עצמם ואת הרעיון העסקי שלהם, יש כמה שלבים שלא כדאי לדלג עליהם:
יועצים ברבים
כאשר אמא מלמדת את הילד שלה מה טוב ומה פחות טוב, היא עושה את זה מתוך הניסיון האישי שלה – כי היא יודעת שאם מקבלים מכה זה כואב, והיא יודעת שלאכול ירקות מזין את הגוף, אם היא לא הייתה יודעת היא לא הייתה מכוונת את הילד שלה לשם. כך גם יועצים – חשוב להיעזר במישהו שיעזור לכם לעשות את הצעדים הראשונים בצורה נכונה, כי אין מקום להרבה נפילות, זמן זה כסף, זה הכסף שלכם. זה לא בושה לקבל עזרה ממישהו שעשה את זה בעבר או שעושה את זה כי הוא כבר מלווה כמה יזמים כאלה. זה יכול להיות חבר, יועץ מוסמך, או אפילו הרואה חשבון שלכם שילווה אתכם (חלילה לא מוכרת את עצמי, אבל אני עובדת עם כמה כאלה ובאמת מהיכרות אישית אני יודעת להמליץ להיעזר בחברה שבה אני עובדת). ככה המקום לטעויות קטן והצעדים הראשונים הרבה יותר מהנים.
להכין את הקרקע
עד היום חשבון הבנק שלכם לא ידע מחסור מה הוא, אבל ברגע שיוצאים לעצמאות, יש הרבה כסף נזיל שבורח לכל הכיוונים ואין לכם שליטה על זה. חשוב שלפני שאתם נוטשים את תלוש השכר החביב, תכינו את הקרקע, אם זה קהל לקוחות ושוק שמוכן לבואכם, אם זה עסקאות שכבר בשלב חתימה על שירות שאתם הולכים להציע, אם זה סטארטאפ חשוב שיהיה לכם משקיע בשלבי סגירה / אקסלרטור שיסייע לכם בשלבים הראשונים כדי להגיע ליעדים כמה שיותר מהר. מהרגע שאתם נפרדים מתלוש השכר השעון מתקתק וחשוב שיהיה לכם הכנסה כמה שיותר מהר (תציבו מייל סטונס, זה לא מובן מאליו). תיצרו שיווק מתחת לפני הקרקע, כך שדריסת הרגל תהיה קלילה.
תבחנו את השוק
כאשר מדובר בסטארטאפ אכן זה חלק חשוב בתהליך העבודה, ויש כאלה שאף מוציאים על זה פטנט על מנת לשמר את ההצלחה. אבל אני רוצה לפנות דווקא לאלה שרוצים לפתוח עסק שנותן שירות שהם יודעים שהם טובים בו, והם רוצים לצאת החוצה ולהצליח בכוחות עצמם, ולעשות מזה עסק שהם ינהלו בעצמם, שאפו על זה, אבל חשוב שזה משהו שישרת אתכם גם בעוד חמש שנים – האם עדיין יהיו לכם לקוחות? האם עדיין תהיו רלוונטים? יש לאן להתפתח? לכן חשוב לבחון את השוק, במיוחד ממקומות שאתם לא מכירים ולא ראיתם כשכירים. אל תקחו שום דבר כמובן מאליו, ושהתרגשות לא תעוור אתכם, אני אומרת לכם ראיתי דברים ואנשים שבאו אחרי כמה שנים טובות של ניהול עסק, היו בטוחים שהם עשו הכל כמו שצריך, ופתאום מבינים שהם שנייה לפני פשיטת רגל כי פספסו כמה נקודות ופתאום יש בעייתיות עם השוק, בעיתיות עם תמחור וכו. אני חלילה לא רומזת כי פשיטת רגל זה בהכרח דבר רע, אבל את זה נשאיר לפוסט אחר..
למה אני חושבת שאישה הזו תצליח? אני לא מכירה אותה לפני, אבל משהו בבטן אמר לי שהרעב שלה מגיע ממקום נכון שרוצה להפוך את העולם ולתת לו את מה שהיא טובה בו, ולשמור לה את הזכויות המלאות לשלוט בכישרון הזה ולמכור אותו תחת שמה. זה מה שנקרא חיבור של רושם ראשוני.
אני באמת רוצה להאמין שלכל אחד יש ייעוד, יש כאלה שצריכים להיות חלק משרשרת גדולה ולדאוג שהעסק יעבוד ובלעדיהם זה לא אותו דבר, ולכן היותם שכירים משאיר איזון בתוך העסק. ויש כאלה שבשלב מסוים חייבים לצאת לחופשי ולהוביל, להחזיק בעצמם בשכירים וללמד אותם את כל מה שהם צברו ורוצים לתת לעולם.
לסיכום
תעשו את השיעורי בית שלכם כמו שצריך, תעזרו בבעלי ניסיון ותצאו לדרך מצוידים כמו גדולים, בטוחה כי תגיעו רחוק. והכי חשוב, תיקחו לכם מפתח/ת עסקי/ת, זה נכס לכל עסק! לכל שאלה, אני זמינה
Comentarios